DoesSouf

Nieuws

25 mei 2022

Helden zijn van alle tijden; Souf in Fototentoonstelling Maczek Memorial

Tien helden van Breda, tien Bredase Vredesprijswinnaars én tien bevrijders van destijds hangen vanaf 19 mei samen in een fototentoonstelling in het Maczek Memorial. De samenwerking tussen de drie organisaties is daarmee een feit. Uiteraard kan Souf, die in 2021 is uitgeroepen tot Held van Breda niet ontbreken in deze eregalerij.

Fototentoonstelling in Maczek Memorial toont helden van toen en nu

De fototentoonstelling in het Maczek Memorial aan de Ettensebaan 17a, (meer info), luidt het begin in van een samenwerking tussen de drie gelijknamige organisaties en blijft tot eind september. Lees hier meer over de opening van de tentoonstelling.

Tussen de geportretteerden bestaat grote overeenkomst. Vrede, vrijheid en democratie zijn de belangrijkste waarden die de Poolse bevrijders uitdragen. De Bredase Vredesprijs wordt éen keer per jaar toegekend aan iemand die zich inzet voor het bevorderen van vredeHelden van Breda laat dat het hele jaar door concreet zien met verhalen over mensen die zich bijvoorbeeld verzetten tegen armoede, eenzaamheid, achterstand op de arbeidsmarkt of discriminatie. Samen hopen onze organisaties nog meer te inspireren tot inzet voor de maatschappij, in welke vorm dan ook. 
Door de situatie in OekraÏne, Maczeks geboortegrond, blijkt dat het uitdragen van vrijheid, democratie, de rechtstaat en vrede bovendien voortdurend onze aandacht vraagt.

6365_schermafbeelding2021-06-03om21.35.49.png
Meer nieuwsberichten