DoesSouf

Wie gun jij klein geluk?

DoesSouf wil graag mensen, die een duwtje in de rug nodig hebben, een moment van plezier en geluk geven of een helpende hand bieden. We hebben het dan over bijvoorbeeld kinderen, ouderen of families die weinig te besteden hebben of die een moeilijke tijd doormaken wegens ziekte of vanwege een andere reden. Daarnaast moedigt DoesSouf mensen aan om zich in te zetten voor anderen en liefde voor de medemens te verspreiden. Het is de wens van Souf om met dit fonds een glimlach op iemands gezicht te toveren.

Waar moet een aanvraag aan voldoen?

Belangrijkste is dat de aanvraag past bij de missie, normen en waarden van DoesSouf en dat we mensen die dat nodig hebben rechtstreeks willen bereiken. Dit betekent ook dat we geen aansluiting zoeken met andere stichtingen en/of vanuit het fonds grote donaties doen aan andere stichtingen. Daarnaast passen ook alcohol en/of andere geestverruimende middelen niet bij onze missie en we zullen aanvragen in die richting dan ook niet honoreren.

Een donatie van DoesSouf zal nooit in geld worden uitgekeerd, alleen in waarde (bijvoorbeeld in de vorm van kaartjes voor de dierentuin of een tegoedbon voor de aanschaf van boeken). In beginsel gaat het om klein geluk in kleine bedragen (in beginsel niet meer dan € 250,-), zodat we met het gedoneerde geld zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken en hen wat geluk kunnen gunnen.

Voorbeelden van DoesSouf momenten zijn:

 
  • Het opleuken van een buurtspeeltuin of speelveldje.
  • Hulp bij het aanschaffen van schoolboeken.
  • Een moment van ontspanning mogelijk maken voor ouders van zieke kinderen.
  • Materialen bekostigen om vrijwilligers te ondersteunen.
  • Kaartjes voor een pretpark of dierentuin.

Aanmeldformulier