DoesSouf

Nieuws

22 augustus 2022

Nominatie Bredase Vredesprijs 2022 voor Soufiane en André!

Soufiane en André van onze stichting zijn voorgedragen voor de Bredase Vredesprijs.

De kandidaten zijn  - volgens De Bredase Vredesprijs - mooie, sociale mensen waar we als samenleving heel blij mee mogen zijn. Ze doen prachtige dingen voor mensen die extra zorg of aandacht nodig hebben. Soms al gedurende een langere tijd, soms nog pas sinds een paar jaar. Afgelopen week is de keuze gemaakt en na uitvoerig beraad zijn drie kandidaten geselecteerd die genomineerd worden voor de Bredase Vredesprijs 2022. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 21 september zal de uiteindelijke winnaar bekend worden gemaakt door burgemeester Paul Depla.

WANT VREDE IS MINDER VANZELFSPREKEND DAN HET LIJKT

Mensen die zich, vaak buiten de schijnwerpers inzetten voor een betere samenleving, dat zijn mensen die – soms op een heel klein gebied – vrede brengen. Ze maken de wereld verdraagzamer en vrediger. Soms zorgen ze dat ruzies verdwijnen, armoede of eenzaamheid. Soms zorgen ze dat een buurt meer samenhang krijgt. Vrede lijkt een groot, abstract woord, maar als je goed kijkt, is het heel dichtbij.

Ieder jaar krijgt een van die mensen de Bredase Vredesprijs, al sinds 2003. Er komen voordrachten uit de Bredase samenleving en daaruit kiest de jury drie genomineerden. Bij de uitreiking van de vredesprijs maakt de burgemeester bekend wie van de genomineerden de prijs krijgt. Dat is natuurlijk een spannende, maar vooral ook feestelijke gelegenheid. Op de website vind je wat achtergrondinformatie over de prijs.

Meer nieuwsberichten