DoesSouf
07 april 2022

Ziek maar toch naar het voetbal: dat kan nu dankzij VR-bril

"Het begon met het idee dat we zieke kinderen toch een wedstrijd willen laten beleven", zegt initiatiefnemer Jean-Paul Kuijpers van de stichting Samen voor NAC. "Via een speciale, afgeschermde videostream kunnen ze met een VR-bril de wedstrijd in het ziekenhuis of thuis beleven alsof ze op de tribune naast hun vrienden zitten."
 
Zieke kinderen die niet naar het stadion kunnen, hebben zo de mogelijkheid om de thuiswedstrijden van NAC via een VR-bril te beleven. De maatschappelijke tak van de Bredase club gaat het Avondje NAC met drie moderne 360 graden camera's filmen zodat het net lijkt alsof zij er met behulp van virtual reality toch bij zijn. "Dit is uniek en in ieder geval in Nederland en Europa nog niet gedaan."
 
Stichting DoesSouf financieert de komende drie jaar de VR-brillen, zodat elke wedstrijd vijf kinderen de wedstrijd live kunnen beleven! Dit initiatief doet volledig recht aan het verspreiden van klein geluk en een grote glimlach, zoals Soufiane het voor ogen heeft.
 

Rob van de Radio op 3FM

Op zaterdagmiddag 16 oktober waren we samen met Simon van Unbound VR en Michiel van NAC Maatschappelijk te gast bij Rob van de Radio op 3FM. Hij maakte live kennis (zie beelden) met ons project 'Vak Thuis'
GiG plaatste op 20 oktober een geweldige blog;

https://www.giglivestream.nl/nieuws/360-livestream-nac

Omroep Brabant aanwezig bij de primeur in het NAC-stadion

Ronald Strater was op 13 oktober namens Omroep Brabant aanwezig bij de primeur in het NAC-stadion en maakte onderstaande reportage:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3973141/ziek-maar-toch-naar-het-voetbal-dat-kan-nu-dankzij-vr-bril